2 Aug 2017

Τι πρέπει να κάνεις αν έχει βραχεί το κινητό σου;


Ζούμε σε μία εποχή που το κινητό τηλέφωνο είναι ίσως από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ και κανένας μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του έστω και μια μέρα μακριά του.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να το χαλάσεις άθελα σου, είναι να το αφήσεις ή να σου πέσει μέσα σε νερά, μιας και το νερό μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του με διάφορους τρόπους.

Τι μπορείς όμως να κάνεις αν έχει βραχεί το κινητό σου ώστε να το «σώσεις»;
 3 Τρόποι για να «σώσεις» το κινητό σου από το νερό Βάλτο σε ένα μπολ με ρύζι


Αυτή είναι η πιο κοινή μέθοδος μιας και το ρύζι ως γνωστόν έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία. Ο συγκεκριμένος τρόπος βέβαια είναι αρκετά αποτελεσματικός αν το κάνεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από την στιγμή που θα σου πέσει στο νερό.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το τηλέφωνο σου μέσα σε μια σακούλα ή ένα μπολ με ρύζι ώστε να τραβήξει την υγρασία. Το ποσοστό επιτυχίας αυτής της μεθόδου εξαρτάται από δύο παράγοντες.

Πρώτον, εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που βρέθηκε το κινητό σου τηλέφωνο μέσα στο νερό και όπως αναφέραμε προηγουμένως, όσο πιο πολύ μείνει στο νερό τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να ξανά λειτουργήσει.

Δεύτερον, εξαρτάται από το αν το νερό κατάφερε να περάσει μέσα από τις γωνίες και τις σχισμές του τηλεφώνου σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μέθοδος με το ρύζι δυστυχώς δεν μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική.
Χρησιμοποίησε ζεστό αέρα (όχι από πιστολάκι)



Τώρα θα σκεφτείς καλά για νέο μας το λες; Και όμως δεν εννοώ τον κλασικό τρόπο που σκέφτηκες με το πιστολάκι μαλλιών, ίσα ίσα που μπορείς να κάνεις χειρότερη την κατάσταση έτσι.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο ζεστός αέρας που βγαίνει από το πιστολάκι των μαλλιών μπορεί να κάνει το νερό να κινηθεί και να εισχωρήσει μέσα σε ανοίγματα που έχει το κινητό, οπότε η υγρασία δεν φεύγει σε καμία περίπτωση.

Αντί όμως για το σεσουάρ θα ήταν πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσεις μια ηλεκτρική σκούπα, μιας και αντί θα διοχετεύει αέρα τραβάει προς την σακούλα της την υγρασία, άρα την απομακρύνει.

Κλείσε το κινητό και βγάλε την μπαταρία



Η λογική της απενεργοποίησης του τηλεφώνου είναι για να μην διεξάγει ηλεκτρική ενέργεια, καθώς το νερό θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Όσο για την μπαταρία του μπορεί μεν οι μπαταρίες συνήθως να μην επηρεάζονται από το νερό, μιας και τα ηλεκτρικά τους κυκλώματα καλύπτονται, ωστόσο, η γύρω περιοχή μπορεί να επηρεαστεί.

Για παράδειγμα, οι ακροδέκτες της μπαταρίας ενός τηλεφώνου μπορεί να διαβρωθούν λόγω του νερού. Επιπλέον, οι μπαταρίες μπορούν να εμποδίσουν τη διαδικασία της απομάκρυνσης της υγρασίας από τις περιοχές που έχει εισχωρήσει, άρα το κινητό θα είναι πιο ευαίσθητο.

Εσύ γνωρίζεις κάποιον αποτελεσματικό τρόπο ώστε να μην καταστραφεί το smartphone σου σε μια τέτοια περίπτωση; Αν ναι μπορείς να τον μοιραστείς μαζί μας γράφοντας τον στα σχόλια!

No comments:

Post a Comment