29 Aug 2017

Το YouTube αλλάζει λογότυπο για πρώτη φορά σε 12 χρόνια


Το νέο λογότυπο καταργεί την κλασική σχεδίαση που είχε την λέξη “Tube” μέσα σε κόκκινο φόντο. Αντ ‘αυτού, το κόκκινο κουμπί play που προβαλλόταν ως το εικονίδιο της εφαρμογής τώρα ζει στο αριστερό του λογότυπου. Το κόκκινο χρώμα του είναι επίσης πιο φωτεινό.


Μπορεί να φταίει ότι το μάτι μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια το παλιό σήμα και δυσκολεύεται ακόμα να δεχθεί το νέο, το οποίο κατά την γνώμη μας έχει χάσει την εκκεντρικότητα του παλιού σχεδιασμού. Αν και φαίνεται λίγο πιο μονότονο, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αλλαγή είναι πιο ευέλικτη για την πληθώρα των συσκευών και οθονών που υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο. Θεωρεί ότι όταν η οθόνη είναι περιορισμένη (δηλαδή σε ένα smartphone), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο του Play ως συντομογραφία του λογότυπου, το οποίο θα φανεί πιο εύκολα και θα διαβαστεί με μεγαλύτερη σαφήνεια.Το νέο λογότυπο του YouTube, εμφανίστηκε στις κινητές και επιτραπέζιες συσκευές σήμερα, και θα φτάσει και σε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες «σύντομα».

Σε αντίστοιχη βίντεο παρουσίαση, η εταιρεία αναφέρει ότι εκτός από την αλλαγή στο σήμα της, αλλάζει και την εμφάνιση και προσθέτει νέες δυνατότητες. Επιτρέπει πλέον σκοτεινό backgroud για καλύτερη παρακολούθηση, και αναπαραγωγή με ρυθμιζόμενη ταχύτητα στο κινητό. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

No comments:

Post a Comment