3 Sept 2017

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση επιδότησης ενοικίου των σεισμοπαθών της Λέσβου

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των αναπλ. υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η χορήγηση επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών που επλήγησαν από το μεγάλο καταστροφικό σεισμό της Λέσβου στις 12 του περασμένου Ιουνίου.

Η επιδότηση αφορά κατοικίες για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτίσματος (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας Ολοσχερούς Καταστροφής Σεισμοπλήκτου Κτίσματος ή πόρισμα χαρακτηρισμού τους ως προσωρινά ακατάλληλες για χρήση από το σεισμό της 12ης Ιουνίου, σε περιοχές όλης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.
Στην ΚΥΑ ορίζεται προθεσμία έξι μηνών από τη δημοσίευση της σε Φ.Ε.Κ., δηλαδή από 1ης Σεπτεμβρίου, για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους, αίτησης στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) συνοδευόμενης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στις περιπτώσεις που δεν έχει παραληφθεί, εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, το Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτίσματος (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή δεν έχει εκδοθεί, μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη, Έκθεση Αυτοψίας Ολοσχερούς Καταστροφής Σεισμοπλήκτου Κτίσματος ή πόρισμα χαρακτηρισμού της κατοικίας ως προσωρινά ακατάλληλης για χρήση, τότε ο ενδιαφερόμενος έχει προθεσμία έξι μηνών, από τη λήψη των προαναφερομένων, για την υποβολή αίτησης, συνοδευόμενης από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης.

No comments:

Post a Comment